Dagen när det sprack!
Ikväll har jag jobbat....
Nyfiken som jag alltid är så tänkte jag göra bearnaisesås.. Jag har aldrig gjort det innan så jag tänkte att man måste ju prova någon gång..
Nu undrar ni ju säkert hur det kan komma sig att en kock aldrig har gjort det innan.. men alla säger att det är så svårt att få den att itne spricka så jag har helt enkelt tagit det säkra före det osäkra och itne gjort det... fegt kan man tycka..
Men, men jag satte igång och donade med såsen och tro det eller ej..men den blev perfekt!
- var det så här lätt? tänkte jag för mig själv...
Glad i hågen så ringde jag upp i princip hela min telefonbok och berättade om min lyckade sås.
sedan svassade jag lugnt runt i köket och donade med allt annat, tills förrätten skulle fram.
Jag tog då fram såsen och upptäckte till min fasa att den hade spruckit!
Men, tänkte jag det är väl inget att hänga läpp för..
Jag knäckte några äggulor i en skål och började vispa i såsen. och jo då den gick ihop!
Jag gjorde ett tyst glädjeskutt (med tanke på att gästerna satt i restaurangen) och fortsatte sedan förbereda det andra.
När jag sedan skulle ringla såsen på tallriken så tror ni inte att den jävlen hade skurit sig igen?
Jag rabblade alla svordomar jag kan i huvudet och knäckte sedan några äggulor till i en skål.. Inte alls lika glatt som första gången vill jag lova. 3 ägg gick i kras och försvann ut på bänken (förlåt chefen!)
Jag vispade för livet (för nu började det ju bli bråttom) och fick tro det eller ej ihop såsen igen.
Man säger ju tredje gången gillt eller vad?
Hej då!
Ps: trots detta så smakade såsen som himlen i en såssnipa! ds.
Nyfiken som jag alltid är så tänkte jag göra bearnaisesås.. Jag har aldrig gjort det innan så jag tänkte att man måste ju prova någon gång..
Nu undrar ni ju säkert hur det kan komma sig att en kock aldrig har gjort det innan.. men alla säger att det är så svårt att få den att itne spricka så jag har helt enkelt tagit det säkra före det osäkra och itne gjort det... fegt kan man tycka..
Men, men jag satte igång och donade med såsen och tro det eller ej..men den blev perfekt!
- var det så här lätt? tänkte jag för mig själv...
Glad i hågen så ringde jag upp i princip hela min telefonbok och berättade om min lyckade sås.
sedan svassade jag lugnt runt i köket och donade med allt annat, tills förrätten skulle fram.
Jag tog då fram såsen och upptäckte till min fasa att den hade spruckit!
Men, tänkte jag det är väl inget att hänga läpp för..
Jag knäckte några äggulor i en skål och började vispa i såsen. och jo då den gick ihop!
Jag gjorde ett tyst glädjeskutt (med tanke på att gästerna satt i restaurangen) och fortsatte sedan förbereda det andra.
När jag sedan skulle ringla såsen på tallriken så tror ni inte att den jävlen hade skurit sig igen?
Jag rabblade alla svordomar jag kan i huvudet och knäckte sedan några äggulor till i en skål.. Inte alls lika glatt som första gången vill jag lova. 3 ägg gick i kras och försvann ut på bänken (förlåt chefen!)
Jag vispade för livet (för nu började det ju bli bråttom) och fick tro det eller ej ihop såsen igen.
Man säger ju tredje gången gillt eller vad?
Hej då!
Ps: trots detta så smakade såsen som himlen i en såssnipa! ds.
Kommentarer
Postat av: Ida
Haha, vad söt du är vännen! :)
Trackback